Lažna fotografija ubijenog Bin Ladena

Fotografija ubijenog Osame bin Ladena koja danas kruži internetom i prikazuje se na tv stanicama širom sveta najverovatnije je fotomontaža, objavljuju danas pojedini svetski mediji.
Fotografija ubijenog Osame bin Ladena koja danas kruži internetom i prikazuje se na tv stanicama širom sveta najverovatnije je fotomontaža, objavljuju danas pojedini svetski mediji.

Porede se originalna Rojtersova fotografija vođe Al Kaide iz 1998. godine i današnja koje su identične, samo je u foto šopu napravljeno da je Bin Laden upucan u glavu. Ono zbog čega se tvrdi da je fotografija montirana je poređenje istog položaja glave, usta, veličine brade, nozdrava i položaja očiju. Na fotografiji se takođe vidi da nedostaje tranzicija između platna koje je ispod glave i same glave, što dokazuje da je fotografija naknadno obrađena.

Isto tako, TV stanica NBC tvrdi da su je dva američka zvaničnika obavestila da je fotografija lažna. Agencija AFP takođe je objavila obe slike i pojašnjava da je donji deo izrezan i zalepljen na drugu fotografiju.

  • Zazzy

    05.05.2011 16:20
    Volim da citam kometare na ovom sajtu, jer me zanimaju razlicita misljenja mojih sugradjana u vezi sa raznim temama. Ali ono sto mi ubija volju za citanjem jesu glupa prepucavanja. Draga gospodo (Janko i Vaskez i ostali sa slicnim tendencijama)postoji gomila foruma za to, najlepse vas molim da se prebacite tamo i ganjajte se onda do mile volje...
  • janko

    04.05.2011 19:27
    @Knight of Night
    kako kaze tvoj brat po oruziju, vaskez ns, promasio si temu, sedi, jedan.... nista janko ne tvrdi, samo cita sta je napisano jos one davne godine.... ti tvrdis da je tvoj idol oladjeni vise sedeo u zagrebu, nego u beogradu, sto nigde ne pise, da nije kupio oruzje iako pise da ga je cak brodom i odvezao kada je uplatio 100 miliona u BEOGRADSKU banku kojoj je direktor bio ZLOBADEN. ja nigde ne spominjem SRBE vec serB.nde. tako ispada da trostruko lazes. ali, sta ocekivati od jedne ser.ende. ziv nam bio ti jos sto godina, da se naslusamo jos puno laprdanja i baljezganja.
  • Dr

    04.05.2011 18:11
    osama-obama
    Jel se to neko igrao u fotošopu? cccc

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet