U Španiji preminulo 838 pacijenata od virusa korona za 24 časa

U Španiji je u poslednja 24 časa umrlo 838 osoba od posledica virusa korona, čime se broj žrtava popeo na 6.528, saopštilo je danas ministarstvo zdravlja.
U Španiji  preminulo 838 pacijenata od virusa korona za 24 časa
Foto: FoNet
Broj potvrđenih slučajeva zaraze koronom dostigao je 78.797 što je povećanje od 9,1 odsto na dnevnom nivou. Istovremeno, sve je veći broj osoba koje su se oporavile od virusa, 19,7 odsto u poslednja 24 časa, odnosno ukupno 14.709.
 
Nakon Italije, Španija je juče odlučila da pooštri mere u borbi protiv virusa korona i naložila obustavu svih aktivnosti koje nisu od suštinskog značaja, u naredne dve nedelje, odnosno do 9. aprila.
 
Te mere treba da odobri vlada na današnjoj vanrednoj sednici. Cilj mera je da se smanji mobilnost građana i širenje virusa korone.
 
Španci su do sada mogli da izlaze samo zbog odlaska na posao ukoliko ne rade od kuće, zbog kupovine namirnica ili kako bi prošetali kućnog ljubimca.
  • Marko M

    29.03.2020 13:52
    Update
    Proverite da li je od covid19 umrlo 838 ljudi ili je toliko umrlo ukupno (covid19 + hronične bolesti)?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet