Odeljenja intenzivne nege u Njujorku puna pacijenata

Stanje u bolnicama u njujorškom kvartu Bruklin u subotu je bilo vrlo teško zbog velikog broja primljenih pacijenata zaraženih virusom korona tako da su odeljenja intenzivne nege u bolnicama imale pune ruke posla, izveštava "Njujork tajms".

Jedan od dežurnih lekara rekao je njujorškom listu da su u bolnici u kojoj radi gotovo svi primljeni pacijenti morali da budu priključeni na respiratore.

Taj doktor je kazao da su pacijenti bili u svim starosnim dobima, dodajući da je bilo i 80-godišnjaka i obolelih u tridesetim godinama. Među pacijentima bilo je i onih sa astmom, dijabetesom, ali i drugih za koje se u prvi mah činilo da nemaju nikakvih pratećih oboljenja, prenosi "Njujork tajms".

Bruklin se protekle sedmice, kao i ceo Njujork, borio sa ubrzanim rastom broja obolelih.

U manjoj bolnici "Bruklin senter" protekle nedelje zabeležen je četvorostruko veći broj smrtnih slučajeva nego prethodnih sedmica. I broj pacijenata u toj bolnici značajno je porastao - sa 15 u prethodnoj nedelji na 105 tokom ove sedmice, izveštava njujorški list.

U Sjedinjenim Američkim Državama korona virusom je zaraženo više od 300 hiljada ljudi, dok je najmanje 8.000 preminulo, pokazuju podaci Univerziteta Džons Hopkins.

U najteže pogođenoj državi Njujork ima 113.704 obolelih, nakon što je u petak zabeležen 10.841 slucaj, saopštio je u subotu guverner Endrju Kuomo.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.