SZO: Loša ideja da se ukinu sve mere ograničenja istovremeno

Zvaničnik Svetske zdravstvene organizacije Majk Rajan rekao je da države koje planiraju da prekinu svoje mere izolacije stanovništva treba da to rade postepeno.
SZO: Loša ideja da se ukinu sve mere ograničenja istovremeno
Foto: 021.rs
Preporučio je da to rade u fazama, da ne ukidaju sve restrikcije istovremeno.
 
Direktor SZO za vanredne situacije Majk Rajan rekao je da mere izolacije uvedene u mnogim zemljama obuhvataju zatvaranje škola, radnih mesta i okupljanja na javnom mestu.
 
"Verovatno bi bila loša ideja da se ukinu sve restrikcije istovremeno", rekao je Rajan.
 
On je rekao da države ne treba da izlaze iz izolacije, a da prethodno nemaju plan kako će zadržati širenje bolesti Covid-19 na nivou koji može da se kontroliše.
 
"Izolacija smanjuje širenje bolesti. Kada se izolacija ukine, morate imati alternativne metode da zaustavite infekciju", rekao je Rajan.
 
Prema njegovim rečima, države treba da imaju ustanovljene sisteme da detektuju slučajeve zaraze, prate kontakte, stave u karantin slučajeve koji su sumnjivi i da široko testiraju stanovništvo na tu bolest.
  • Dejan

    07.04.2020 08:39
    Cccc
    Naravno,sto se duze odugovlaci to ce biti vise posla za kolege iz mmf !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet