Vuhan odmah nakon otvaranja grada napustilo 65.000 ljudi

Samo nekoliko sati pošto je jutros, posle dva i po meseca, ukinuta izolacija Vuhana, iz kojeg se pandemija virusa korona proširila po celom svetu, taj grad je, koristeći vozove i avione, napustilo oko 65.000 ljudi.
Za saobraćaj su otvoreni i putevi, mostovi i tuneli, čime je omogućeno da još hiljade ljudi izađu iz grada automobilima i autobusima, ukoliko mogu da pokažu aplikaciju u telefonu koja dokazuje da su zdravi i da nisu nedavno bili u kontaktu sa nekom zaraženom osobom.
 
Kako je izgledala proslava otvaranja ovog grada možete pogledati u nastavku:
 
 
Uprkos tome, na snazi su ostala izvesna ograničenja, uključujući dvonedeljni karantin kada se iz Vuhana stigne na mesto odredišta.
 
U Kini su danas zabeležena 62 nova slučaja virusa korona, od kojih je 59 vezano za ljude koji su doputovali iz inostranstva. Virus je odneo još dva života, tako da je ukupan broj mrtvih od početka epidemije u decembru prošle godine porastao na 3.333.
 
U Kini su zaražene ukupno 81.802 osobe. Na lečenju je 1.190, među kojima je 189 u kritičnom stanu. U izolaciji je 1.178 ljudi.
  • Hmm

    08.04.2020 11:21
    Pitam se koliko ce napustiti srbiju posle ovoga
  • B

    08.04.2020 10:26
    Dodatna objasnjenja
    Treba dodati i da su komiteti po stambenim zajednicama vodili racuna o svakom gradjaninu, da su obezbedjivali hranu, cesto i besplatno, da je veliki broj restorana u Vuhanu i celoj provinciji radio i slao hranu medicinskim radnicima. Ne treba zaboraviti da su mere karantina i drzanja rastojanja primenjivane svuda, kako na ulicama, tako i na radnim mestima, da su se brojne fabrike preorijentisale na proizvodnju maski i drugih zastitinih sredstava, jer je to bio preduslov da se vrate svojoj osnovnoj delatnosti.
    Niko se nije derao, kuako i bogoradio na stanovnistvo. I u najtezim trenucima vlasti su davale smirene poruke tipa: "Borimo se protiv virusa, a ne jedni protiv drugih" i slicno. Medicinski radnici su podneli ogroman teret, obicno po 12 sati nisu skidali zastitna odela, sto znaci da nisu jeli, pili, ni isli u toalet.
    Zapad je mogao, da je hteo, da formulise svoju strategiju borbe protiv korona virusa. Mogli su svi raditi ono sto radi Belorusija, jednim delom Svedska i Brazil. Mogli su reci: to sto radi kineska vlada je protiv individualnih sloboda i prava, mi to necemo raditi ni po koju cenu. Medjutim, nisu to uradili, u isto vreme pokusavaju da kopiraju kineski model i, paradoksalno optuzuju Kinu da je kriva za virus. Vreme ce pokazati da li ce doci do drugog talasa zaraze, u Kini i svetu...
  • ha

    08.04.2020 10:21
    Firer gleda i uci. Nece ovde biti otvaranja granica jos dugo, dugo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet