Državni organi SAD i sajt Worldometers objavili različite podatke o broju zaraženih virusom korona

Američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti saopštio je danas da je u SAD zabeleženo 525.704 slučajeva koronavirusa, a da je 20.486 osoba preminulo od posledica tog virusa.
Državni organi SAD i sajt Worldometers objavili različite podatke o broju zaraženih virusom korona
Foto: Pixabay
Rojters napominje da ni američke državne ni teritorijalne zdravstvene službe nisu potvrdile današnje podatke Centra za kontrolu i prevenciju bolesti.
 
Broj zaraženih i umrlih je veći prema podacima sajta Worldometers, koji navodi da je u SAD obolelo 550.655 osoba, dok je 21.667 preminulo.
 
SAD su prve u svetu po broju zaraženih i preminulih od posledica koronavirusa.
  • @Dusan T

    13.04.2020 11:49
    Kakve veze zdravstveno osiguranje ima veze sa brojem zarazenih? Sta, mi kao imamo bolje zdravstvo od Svedske jer imamo tri puta manje zarazenih? Imaju verovatno najbolje bolnice na svetu Amerikanci, ali i lose osiguranje, verovatno najgore osiguranje na svetu u razvijenim drzavama zbog mesanja drzave jer ako ti firma ne placa osiguranje onda hiljade dolara godisnje sam placas. Ali to nema nikakve veze sa epidemijom vec sa disciplinom i proglasenim merama zastite na drzavnom nivou (2 metra odstojanja, maske da ne zarazis drugoga ukoliko si zarazen i to nemaju veze sa bolnicama i stanjem bolnica i zdravstva), a i ukoliko se lece od Korone jos od pocetka aprila im vlada finansira lecenje ukoliko su neosigurani. Ne sprecavaju ti bolnice sirenje zaraze, one te lece od toga, vec mere vlasti i sami ljudi.
  • Dusan T

    13.04.2020 08:14
    Los sistem=Losi rezultati
    "SAD su prve u svetu po broju zaraženih i preminulih od posledica koronavirusa"
    - Iskljucivo zbog izuzetno loseg sistema opste zdravstvene zastite. Ogroman broj ljudi ili nema nikakvo zdravstveno osiguranje ili ima neko minimalno koje ne moze da pokrije bolnicke troskove lecenja od, recimo, CoViD19.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.