Komemoracija u Blajburgu otkazana zbog pandemije virusa korona

Zbog zabrane okupljanja usled epidemije koronavirusa u Austriji, Blajburški vod je otkazao ovogodišnju komemoraciju koja je trebalo da bude održana 16. maja.
Na Blajburškom polju se svake godine toga dana obeležava dan koji pripadnici ustaškog pokreta smatraju "danom odmazde" nad civilima i pripadnicima tog pokreta u maju 1945. godine.
 
Pokrovitelj ove komemoracije je, inače, Hrvatski sabor, iako su one godinama unazad izazivale osude zbog isticanja ustaške ikonografije.
 
Prošle godine je na zahtev austrijskih vlasti i Katoličke crkve u Austriji ustaška ikonografija bila zabranjena, a isticanje je bilo strogo kažnjavano.
  • @Višekruna

    21.04.2020 19:31
    Kratkotrajno je to dobro.... trebali su se sastati pa da korona to dobro malo produži, mislim malo proredi!!
  • Aleksandra

    21.04.2020 16:54
    E šteta
  • Inspektor Višekruna

    21.04.2020 16:31
    Usvakom zlu...
    ...ima nekog dobra!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet