Pola tone kokaina na brodu "Budva" u nemačkoj luci

U međunarodnoj policijskoj akciji zaplenjeno je pola tone kokaina koji se nalazio na crnogorskom brodu "Budva".
Pola tone kokaina na brodu "Budva" u nemačkoj luci
Foto: Pixabay
U nemačkoj luci na brodu "Budva", koji plovi pod crnogorskom zastavom, zaplenjeno je oko pola tone kokaina, čime je presečena ruta krijumčarenja narkotika iz Južne Amerike ka Evropi, saopštila je crnogorska policija.
 
Vijesti pišu da je brod "Budva" sinoć nešto posle 22 sata uplovio u Luku Hamburg, gde je policija i realizovala akciju.
 
"Budva" je 19. aprila isplovila iz Kazablanke u Maroku za Hamburg, gde je trebalo da ukrca teret žitarica i vozi ih za neku od luka u zapadnoj Africi. Brod "Budva" plovi pod crnogorskom zastavom i na njemu je crnogorska posada. Izgrađen je 2014. u kineskom brodogradilištu Jinling za kompaniju Barska plovidba.
 
Nemačka policija, koja je pretresla brod, na njemu je zatekla 23 člana crnogorske posade, a navodno je samo uhapšen Baranin M. R.
 
Kokain je pronađen u "teretnom prostoru", navode Vijesti.
 
Osim informacije o zapleni kokaina, crnogorska policija nije saopštila više detalja. 
 
U saopštenju crnogorske policije se ističe da je fokus bio posebno usmeren na državljane Crne Gore, koji, najčešće kao mornari angažovani na inostranim brodovima, vrše kriminalnu aktivnost krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike u Evropu, zarad sticanja velike finansijske dobiti, saopštila je crnogorska policija.
  • Stefan

    04.05.2020 08:43
    Kokajin
    Niste svesni sta ste uradili

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.