U Sloveniji drugi dan zaredom bez novoobolelih od virusa korona

U poslednja 24 sata u Sloveniji je urađeno 616 testova na korona virus i već drugi dan zaredom nije otkriven nijedan novi slučaj zaraze pa je i dalje ukupno u zemlji 1.439 zaraženih osoba, objavila je slovenačka vlada.
U Sloveniji drugi dan zaredom bez novoobolelih od virusa korona
Foto: Pixabay
Preminuo je još jedan oboleli od Kovida-19, čime je ukupan broj preminulih povećan na 97.
 
Iako je epidemiološko stanje stabilno, a širenje virusa, prema službenim podacima, pod kontrolom, vladini predstavnici upozoravaju da se i dalje treba pridržavati mera socijalne distance, higijene i još uvek važećih restrikcija kako bi se omogućilo dalje ublažavanje mera.
 
Danas su počeli da rade frizerski saloni, restorani i kafići na otvorenim prostorima. Nova odluka o mogućem ublažavanju mera biće doneta za 14 dana, koliko traje inkubacija koronavirusa, kako bi se sprečilo izbijanje novih zaraza, upozorio je na konferenciji za novinare u Ljubljani vladin portparol Jelko Kacin.
 
On je, odgovarajući na pitanja novinara, tako relativizirao najave da će vrtići za decu biti otvoreni za manje od dve nedelje, rekavši da odluka vlade o tome još nije doneta i da zavisi od rezultata seroloških testova krvi na populaciji dece na nacionalnom uzorku, koji su pred završetkom i tek će biti predstavljeni.
 
Prema podacima koje su ovih dana preneli mediji, u slovenačkim opštinama još uvek je više od 120 "aktivnih" slučajeva potvrđene zaraze koronavirusom, što znači da su takvi pojedinci potencijani prenosioci bolesti.
 
U Sloveniji je do sada od 56.136 testiranih na prisutnost koronavirusa, potvrđeno 1.439 zaraženih, što je relativno nizak stepen zaraze. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet