London: Predložili da javni prevoz poskupi kako bi se sprečilo širenje virusa korona

Karte za autobuse, vozove i metro u Velikoj Britaniji mogle bi da poskupe kako bi se sprečile velike gužve i dalje širenje virusa korona u javnom saobraćaju.
To smatraju u vodećim istraživačkim agencijama, prenosi londonski Gardijan.
 
U okviru raznovrsnih predloga mera koje bi zamenile vanredno stanje u Velikoj Britaniji i omogućile pokretanje britanske ekonomije, Institut za fiskalne studije saopštio je da bi trebalo odvraćati javnost od masovnog korišćenja javnog prevoza, čime bi se smanjio rizik od širenja virusa.
 
Ipak, kritičari uzvraćaju da bi povećanje cena javnog prevoza predstavljalo finansijski udarac za deo populacije koji ne može da koristi sopstveni prevoz.
  • MM

    05.05.2020 11:00
    Da, ima smisla jer se ljudi uglavnom voze iz zabave... Gradski prevoz je luna park koji traje cele godine, zabavi nikad kraja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).