Vladimir Putin odlikovao Kim Džong Una

Ruski predsednik Vladimir Putin odlikovao je severnokorejskog lidera Kim Džong Una prigodnom ratnom medaljom povodom 75-godišnjice pobede nad nacističkom Nemačkom, saopštila je ruska ambasada u Pjongjangu.
Ratno odlikovanje je lideru Severne Koreje dodeljeno zbog uloge u očuvanju sećanja na sovjetske vojnike koji su poginuli na severnokorejskoj teritoriji, navodi se u saopštenju.
 
Ruski ambasador u Severnoj Koreji, Aleksandar Macegora, uručio je priznanje ministru spoljnih poslova te zemlje Ri Son-gvonu.
 
Kim Džong Un, za koga se pričalo da je bolestan, nije prisustvao ceremoniji.
 
Slike sa susreta u Pjongjangu pokazuju kako ruski i severnokorejski zvaničnici nose zaštitne maske iako Severna Koreja nije do sada prijavila ni jedan slučaj zaraze virusom korona.
 
Prošle godine Rusija je pozvala Kima da poseti Moskvu 9. maja i prisustvuje vojnoj paradi povodom 75-ogodišnjice pobede u Drugom svetskom ratu, ali je Putin prošlog meseca odlučio da se parada odloži na neodređeno vreme zbog pandemije.
 
Pre pet godina, severnokorejski lider odbio je isti poziv za 70-ogodišnjicu obeležavanja, a kao razlog naveo je domaće poslove.
  • Drr

    05.05.2020 20:30
    Da, postoji razlika
    iz drugih država bar možeš da pobegneš ako poželiš. U Severnoj Koreji ti pucaju u leđa i porodicu odvode u radni logor ako pobegneš. Svakom simpatizeru tog degenerisanog režima želim da bar na kratko iskusi iz prve ruke beznađe i ludilo tiranije koja tamo vlada.
  • Gsp.

    05.05.2020 19:18
    Nije mala
    Koreja uvela sankcije SAD..nego obrnuto???Kuba Irak Libija Sirija Ukrajina SFRJ........da ih zapad nije "oslobadao".....mozda nebi bilo miliona mrtvih i opljackanih....a da zaboravio sam ...sankcije Rusiji Kini Iranu...svima onima koji žive u SVOJOJ kuci.....bez NATO reketa..
  • Bili Kid

    05.05.2020 19:01
    @Gospodine
    Tvoj komentar me je podsetio na Milorada Vucelica (direktora tada RTS-a 90ih) koji je vrsio propagandu kako su sve to "zapadni hegemoni, zapadno zlo, zle sile zapadnih zemalja,... ", a svoju decu je tada poslao u Svajcarsku u najskuplje srednje skole na svetu da skoluje. Danas je on glavni urednik Vecernjih Novosti jos jednog propagandnog sredstva, doduse sada u ime diktatora Vucica.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.