Hrvatska najavila novi režim na granicama sa Srbijom i BiH

Hrvatski ministar unutrašnjih poslova i šef Nacionalnog štaba civilne zaštite Davor Božinović najavio je novi režim koji će se sprovoditi na granicama Hrvatske s BiH i Srbijom, a koji bi mogao uključivati i ponovnu obaveznu samoizolaciju od 14 dana.
Hrvatska najavila novi režim na granicama sa Srbijom i BiH
Foto: 021.rs
"Pratimo epidemiološku situaciju u zemljama susedstva i ovo što beležimo poslednjih dana su infekcije koje dolaze, odnosno koje donose ljudi koji najvećim delom dolaze iz zemalja našeg istočnog susedstva", rekao je Božinović.
 
Istakao je da je danas sastanak Nacionalnog štaba na kojem će verovatno doneti odluku o izmeni režima koji u ovom trenutku postoji na graničnim prelazima Hrvatske sa Srbijom, BiH i Crnom Gorom, ali i kada je u pitanju putovanje za građane Kosova i Severne Makedonije.
 
"U sredu ćemo doneti odluku, znate da one stupaju na snagu u 00:00 sati sledeći dan; međutim ne bih sada prejudicirao, ali verovatno režim koji je postojao - a to znači samoizolacija za one koji dolaze iz smera tih država", naglasio je Božinović.
  • mikrob

    24.06.2020 13:54
    Skupo ce nas kostati AV ekipa, tacnije ugrobarice ovu drzavu zauvek.
  • Станко

    24.06.2020 12:42
    ///
    Вероватно ће и птице бити у изолацији. Али само оне из Србије и Републике Србске, док оне из Федерације БиХ могу слободно да долећу на небо РХ
  • Mile

    24.06.2020 09:25
    svojeglavi politicari
    Kineski tim je upozorio na nase prevremeno opustanje. Politika nas je uveravala da je sve OK.
    Pitam vas gospodo, imate li obraza da nam se obratite i savetujete nas. Sram vas bilo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Rekordna zaplena kokaina u Nemačkoj

Nemačka policija je zaplenila rekordnih 35 tona kokaina, vrednog skoro dve milijarde evra, i uhapsila sedam osoba u koordinisanoj raciji u sedam saveznih država.