Preminuo čuveni novinar Pero Zlatar

Poznati jugoslovenski i hrvatski novinar Pero Zlatar preminuo je u 86. godini.
Preminuo čuveni novinar Pero Zlatar
Foto: 021.rs
Zlatar je rođen u Skoplju 1934. godine. Novinarstvom je počeo da se bavi u svojoj 15. godini.
 
Bio je novinar i urednik u "Vjesniku", "Plavog Vjesnika", "Vjesnika u srijedu", "Arene", "Studija", "Sportskim novostima".
 
Poznat je i po svojim reportažama i putopisima. Objavio je nekoliko knjiga, među kojima su "Golovi Dražena Jerkovića, "Note i reket Ivice Šerfezija", dve knjige u Enveru Hodži - "Gospodar Zemlje orlova" i "Enver Hodža - politička biografija". Objavio je i putopisnu knjigu "Glasnik iz Tirane", a njegovo delo je i "Šest miliona ploča Ive Robića".
 
Svoje putopise i crtice sa putovanja objavio je u dve knjige "Vežite se, slećemo" i "Otključani globus".
 
Izveštavao je iz Frankove Španije, Salazarovog Portugala, Tajvana, država aparthejda u Južnoj Africi, Rodeziji, a pisao je i iz Južne Koreje, Čilea.
  • Dfgh

    24.07.2020 17:05
    Slava mu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.