Tramp smatra da bi njegovo lice trebalo da stoji kraj drugih predsednika na spomeniku Maunt Rašmor

Administracija Bele kuće kontaktirala je guvernerku Južne Dakote Kristi Noem razgovarajući o mogućnosti dodavanja lika Donalda Trampa na Maunt Rašmor.
Maunt Rašmor je spomenik isklesan u steni na kojem se nalaze likovi četiri američka predsednika: Džordža Vašingtona, Tomasa Džefersona, Abrahama Linkolna i Teodora Ruzvelta.
 
Tramp je zatim došao u posetu Južnoj Dakoti tokom proslave Dana nezavinosti 4. jula, a guvernerka kaže da je predsednik doneo metar dugačku repliku Maunt Rašmora koja je uključivala i njegovo lice, piše Njujork tajms.
 
Američki predsednik je još 2018. godine nagovestio Kristi Noem svoju želju o dodavanju svog lika na spomenik. Njih dvoje su tokom guvernerkine tadašnje posete Beloj kući razgovarali u Ovalnoj kancelariji kada joj je Tramp rekao da je njegov san da se nađe na Maunt Rašmoru, a ona je pomislila da se šali, prenosi RTS.
 
"Počela sam da se smejem. On se nije smejao, bio je potpuno ozbiljan. Rekao mi je: 'Kristi, dođi ovamo, daj mi ruku'. Rukovali smo se i ja sam ga pozvala da dođe u posetu Južnoj Dakoti: 'Gospodine predsedniče, treba da dođete kod nas do Maunt Rašmora'. Tada mi je rekao: 'Da li znaš da mi je san da moje lice bude na Maunt Rašmoru?'", rekla je tada guvernerka.
 
Tokom svoje posete 4. jula Tramp je održao govor u kojem je branio Maunt Rašmor, ističući da će "stajati zauvek kao večna počast našim precima i slobodi".
 
U međuvremenu, Tramp je na svom Tviter nalogu objavio da je u pitanju lažna vest CNN-a i Njujork tajmsa, ali je ipak dodao da mu zbog svega što je postigao u poslednje tri i po godine, to ne zvuči kao loša ideja.
 
  • Posmatrač 2020

    10.08.2020 10:24
    Slika Trampa
    Ova njegova izjava me podseća na ono: "Usta moja hvalite me, da vas ne poderem"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet