Još 44 slučaja korone u Crnoj Gori, nema preminulih

U protekla 24 sata u Crnoj Gori su registrovana 44 novoobolela od virusa korona, a nije prijavljen nijedan smrtni slučaj, saopštio je Institut za javno zdravlje.
Najviše novih slučajeva, 19, bilo je iz Podgorice, a slede Bijelo Polje sa šest, Pljevlja sa pet, Ulcinj sa četiri, Bar i Budva sa po dva i Nikšić, Cetinje i Kotor sa po jednim slučajem.
 
Od početka epidemije od kovida-19 obolelo je 3.857 osoba, a preminula su 73 pacijenta. Trenutno su aktivna 1.104 slučaja.
 
Upozorenje Zaharove
 
Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova upozorila je građane da je u Crnoj Gori i dalje na snazi epidemija koronavirusa.
 
U Crnoj Gori je od 7. avgusta na snazi liberalizacija režima ulaska za ruske državljane.
 
"Jasno je da uvedena liberalizacija odražava napor crnogorskih vlasti da na bilo koji način kompenzuju kolosalne gubitke turističkog biznisa. Rusi su godinama maltene činili osnovni kontingent gostiju Crne Gore", rekla je Zaharova.
 
Ona je upozorila ruske turiste da treba da imaju u vidu epidemiološku situaciju u Crnoj Gori i da "recidivi masovne infekcije" nisu prošli. Navela je da Rusija veoma pažljivo odabira zemlje prema kojima se otvara aviosaobraćaj.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.