Dvojica ruskih diplomata moraju da napuste Bugarsku u roku od 72 sata

Dvojica ruskih diplomata koje su bugarski tužioci optužili za špijunažu biće proterani iz zemlje, saopštilo je danas bugarsko ministarstvo spoljnih poslova.
  Dvojica ruskih diplomata moraju da napuste Bugarsku u roku od 72 sata
Foto: Pixabay
U saopštenju se navodi da je poslata zvanična nota kojom se ruska ambasada u Sofiji obaveštava da diplomate moraju da napuste Bugarsku u roku od 72 sata.
 
Ranije danas, tužilaštvo je saopštilo da je istragom utvrđeno da su "u poslednje četiri godine dva ruska državljana vršila obaveštajne aktivnosti kako bi dobili informacije o planovima za modernizaciju bugarske vojske".
 
"Njihov cilj je bio da prikupljene informacije, uključujući zvanične i državne tajne, proslede ruskoj vojnoj obaveštajnoj službi u Moskvi", navelo je tužilaštvo.
 
Dodaje se da osumnjičeni zbog diplomatskog imuniteta ne mogu biti optuženi za špijunažu.
 
Bugarsko ministarstvo spoljnih poslova dobilo je danas poruku od tužilaštva da je zaustavljen krivični postupak protiv diplomata za koje se sumnja da su prikupljali informacije koje predstavljaju državnu tajnu, preneo je TASS.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet