Francuska će proterati 231 ekstremistu

Francuska namerava da protera 231 stranca koji se nalaze na vladinoj listi osoba za koje se sumnja da imaju ekstremna verska ubeđenja, rekao je za Rojters izvor iz policijskog sindikata, dva dana pošto je jedan islamista odsekao glavu jednom nastavniku.
U Francuskoj se kao ekstremisti definišu "ljudi koji, u procesu radikalizacije, verovatno žele da odu u inostranstvo i pridruže se terorističkim grupama ili da uzmu učešće u terorističkim aktivnostima".
 
Rojters podseća da je centristička vlada predsednika Emanuela Makrona pod pritiskom konzervativnih i krajnje desničarskih partija da zauzme čvršći stav prema nedržavljanima Francuske koji predcstavljaju bezbednosnu pretnju.
 
Kako navodi stanica "Europe 1", od ukupnog broja osumnjičenih, 180 se trenutno nalazi u zatvoru, a 51 je pred hapšenjem, rekao ja izvor iz policijskog sindikata.
  • Mile

    19.10.2020 12:00
    Odavno je to trebalo uraditi. Zapravo nije trebalo svakoga pustati da udje.
  • Штрандуша

    19.10.2020 10:41
    Хааааах... А на Балкану таквима поклањају државе.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Rusija proteruje diplomatu Moldavije

Zvanična Moskva odlučila je da na nedavno proterivanje zaposlenog u ruskoj ambasadi u Moldaviji odgovori uzvratnom merom i protera zaposlenog u ambasadi Moldavije u Moskvi.