Otkrivena ilegalna "farma beba"

Policija je u Lagosu pre nekoliko dana otkrila "farmu beba", mesto na kom su mlade, siromašne Afrikanke rađale decu za ilegalno tržište trgovine bebama ili za potrebe veštičjih rituala.
Policija je u Lagosu pre nekoliko dana otkrila "farmu beba", mesto na kom su mlade, siromašne Afrikanke rađale decu za ilegalno tržište trgovine bebama ili za potrebe veštičjih rituala.

Nigerijske vlasti objavile su da su policijske trupe upale na posed klinike "Cross", koja se reklamira kao fondacija za pomoć tinejdžerkama koje se suočavaju sa neželjenom trudnoćom, uhapsile kriminalnu grupu koja se bavila preprodajom dece i odvele 32 trudnice i 4 bebe koje su već bile kupljene.

Većina devojaka sa "farme" ima između 15 i 17 godina, a najmlađa još uvek ide u osnovnu školu. One su u razgovoru sa policijom rekle da im je vlasnik klinike davao 192 dolara za mušku, a 161 dolar za žensku bebu.

Nacionalna agencija za sprečavanje krijumčarenja objavila je podatak da u daljoj preprodaji bebe dostižu cenu i do 7 hiljada dolara, u zavisnosti od pola.

Načelnik policije Bala Hasan izjavio je da je upravnik klinike, doktor Hijakin Orikara, uhapšen i da će mu biti suđeno za iskorišćavanje dece i krijumčarenje ljudi, ali da će i devojke sa farme biti optužene za pokušaj prodaje sopstvenih beba.

Prema procenama UN-a, u Nigeriji se svaki dan kupi i proda desetoro dece. Bebe najčešće završe kod ilegalnih usvojitelja, ali se u nekim delovima Afrike bebe kupuju i za veštičje rituale, jer postoji verovanje da su amajlije za koje su korišćene bebe delotvornije od drugih. (Srbijanet)

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet