Identifikovana tri tela iz kontejnera poslatog iz Srbije za Paragvaj

Prvi dokumenti pronađeni u kontejneru u kojem je otkriveno, za sada, sedam leševa, a koji je iz Srbije poslat u Paragvaj, omogućili su identifikaciju tri žrtve.
Prema pronađenim dokumentima, reč je o tri mladića marokanskog porekla i jednom Egipćaninu, piše paragvajski portal abc.py.
 
Sudski lekar Pablo Lemir izjavio je da najmanje jedno telo pokazuje tragove gušenja kao mogući uzrok smrti. Podaci su poslati Interpolu i Crvenom krstu kako bi pokušali da pomognu u prikupljanju podataka.
 
Vlasti Paragvaja saopštile su juče da je u kontejneru s đubrivom koji je poslat iz Srbije pronađeno najmanje sedam tela u fazi raspadanja.
 
Prema navodima tužioca Marsela Saldivara, kontejner je napustio Srbiju 21. jula i stigao je ranije ove nedelje, preko Argentine, u rečnu luku u predgrađu Asunsiona, prestonice Paragvaja.
 
Tela su otkrivena juče, kada su menadžeri kompanije koja je kupila proizvod otvorili kontejner zbog jakog neprijatnog mirisa koji se širio iz njega, naveo je Saldivar.
 
On je rekao da su sve žrtve odrasli ljudi i da izgleda da je reč o "slepim putnicima". Dodao je da je pronađen račun taksi kompanije iz Srbije, što nagoveštava da su ušli u kontejner u Srbiji.
 
"Pretpostavljamo da su stigli tamo iz svoje zemlje i da su planirali da otputuju do najbliže destinacije, ali nisu dobro izračunali distancu i nisu preživeli putovanje", rekao je Saldivar za Rojters.
 
On je dodao da su kod sebe imali keks, flaširanu vodu i konzerve s hranom, što je bilo dovoljno za 72 sata. Policija je, takođe, pronašla torbe sa odećom i otvor za ventilaciju u delu kontejnera u kojem su se nalazila tela.
 
"Sva tela su u fazi raspadanja", rekao je Saldivar.
  • StAV

    25.10.2020 07:32
    Sluzbe rade
    Kao da je problem poturiti tudja dokumenta.
  • 021IS

    25.10.2020 00:14
    Pronasli racun????
    Pronasli racun taxi kompanije iz Srbije???!! Do ove recenice sve mi je delovalo verodostojno.
  • Piško

    24.10.2020 23:07
    ...
    Neki se guše u kontejnerima a neki u kontejnerima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.