Krivokapić predložio sastav Vlade, Abazović ministar odbrane

Mandatar za sastav nove vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić predstavio je danas kadrovska rešenja za izvršnu vlast, saznaju nezvanično Vijesti i navode da će za potpredsednika Vlade i ministra odbrane predložiti lidera Građanskog pokreta URA Dritana Abazovića.
Predloženi su Tamara Srzentić za ministarku javne uprave, digitalnog društva i medija, profesor Arhitektonskog fakulteta Ratko Mitrović za ministra ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Nikola Terzić za ministra unutrašnjih poslova, a za ministra spoljnih poslova Đorđe Radulović, direktora jedne od direkcija u tom ministarstvu.
 
Kriviokapić je za ministra ekonomskog razvoja predložio Jakova Milatovića, za ministra kapitalnih investicija nekadašnjeg poslanika i predsedničkog kandidata opozicije Mladene Bojanića, za ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandra Stijovića iz Instituta za šumarstvo, a za ministarku prosvete, nauke, kulture i sporta Vesnu Bratić, čelnicu NVO "Ne damo Crnu Goru".
 
Za ministra zdravlja predložena je doktorand i načelnica Pulmološke klinike Kliničkog centra Crne Gore Jelena Borovinić Bojović, za ministra pravde, manjinskih ljudskih prava advokat i član pravnog tima Mitropolije crnogorske-primorske Vladimir Leposavić, a za ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića.
 
Prema nezvaničnim saznanjima Vijesti, Krivokapić će za potpredsednika Vlade i ministra odbrane predložiti lidera Građanskog pokreta URA Dritana Abazovića.
 
Kako Vijesti saznaju, ukoliko se taj predlog odbije, rešenje za ministra odbrane je Krsto Perović. Pre nego što predlog bude dostavljen parlamentu, mandatar treba da dobije saglasnost partijskih organa vladajućih koalicija.
 
Odlazeća Vlada Duška Markovića ima 22 resora - pored premijera, ima tri potpredsednika, ministra bez portfelja i 17 ministarstava.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet