Papa Franja: Siromašne uključiti u ekonomske modele oporavka, najviše su pogođeni pandemijom

Papa Franja poručio je da je hitno potrebno napraviti drugačiji ekonomski model koji bi uključio siromašne i marginalizovane.
Papa Franja: Siromašne uključiti u ekonomske modele oporavka, najviše su pogođeni pandemijom
Foto: Pixabay
On je u video-poruci na forumu mladih u Asisiju pozvao mlade ekonomiste, preduzetnike i biznismene da promovišu postpandemijski razvojne modele navodeći da bi najgore bilo ako bi se po okončanju pandemije korona virusa zapalo još dublje "u grozničav konzumerizam i oblike sebične samozaštite".
 
Umesto toga, siromašni treba da budu pozvani da učestvuju u razgovorima o stvaranju "drugačijeg ekonomskog narativa" koji je, kako kaže, hitno potreban, prenosi AP.
 
Papa je pozvao mlade ljude da pomognu da se promene proizvodni sistemi i obrasci potrošnje da bi se oni učinili održivijima.
 
Takođe je naveo da je vreme da se izbegavaju modeli fokusirani samo na profit.
 
On je naveo da su tokom pandemije zdravstvenom krizom najviše pogođeni ljudi na marginama društva.
  • Zrenjaninac

    22.11.2020 12:33
    Baš
    Kako se samo setio da izrazi saučešće zbog smrti jednog patrijarha.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet