Korona u komšiluku: Produžen policijski čas u Crnoj Gori

U Hrvatskoj su u poslednja 24 sata zabeležena 1.973 nova slučaja zaraze korona virusom, a umrlo je 45 osoba, saopštio je Nacionalni štab civilne zaštite.
Korona u komšiluku: Produžen policijski čas u Crnoj Gori
Foto: 021.rs
Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas je 19.275. Među njima je 2.060 pacijenta na bolničkom lečenju, od toga je na respiratoru 235.
 
Od 25. februara, kada je zabeležen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, evidentirana je 105.691 osoba s korona virusom, od kojih je 1.398 preminulo.
 
Crna Gora
 
U protekla 24 sata u Crnoj Gori je od posledica korona virusa preminulo pet osoba, a od 1.593 testa bilo je 556 pozitivnih, saopštio je Institut za javno zdravlje.
 
Od početka epidemije u Crnoj Gori je od kovida-19 obolelo 31.618 osoba, a preminula su 444 pacijenta.
 
Zbog pogoršane epidemiološke situacije Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT) odlučilo je danas da dodatno za dva sata produži policijski čas, te da on počinje u 19 sati, kao i da za dva sata skrati rad ugostiteljskih i služnih objekata na celoj teritoriji Crne Gore. Ugostiteljske i uslužne delatnosti radiće do 18 sati, umesto do 20, a policijski čas će trajati od 19 do 5 sati ujutru, umesto od 21 sat, kako je bilo do sada.
 
Nova mera stupa na snagu u sredu i važiće do 8. decembra, do kada se produžavaju mere donete 13. novembra.
 
Slovenija
 
U Sloveniji je u poslednja 24 sata posle 1.742 testirana uzorka potvrđeno 470 novih zaraza korona virusom, a od posledica Kovid-19 umrlo je još 45 ljudi, objavila je slovenačka vlada.
 
U danima vikenda sprovodi se uobičajeno manji broj testiranja, pa je manji i broj registrovanih slučajeva nego drugim danima. Najviše zaraza u jednom danu bilo je krajem prošlog meseca, kad  je zabeleženo rekordnih 2.611 infekcija. 
 
U Sloveniji na snazi najstrože restrikcije za suzbijanje širenja virusa, među kojima su policijski čas, odnosno zabrana kretanja izvan kuće u noćnim satima, zatim "zatvaranje" u granice opština i zabrana svakog okupljanja izvan najužeg  porodičnog kruga.
 
Ove nedelje trebalo bi da, prema najavama Vlade Slovenije, u zdravstvenim ustanovama počnu sistemska i  obavezna testiranja na korona virus, a osoblje bi se testiralo najmanje jednom nedeljno.
 
Bosna i Hercegovina
 
U Bosni i Hercegovini je u poslednja 24 sata testirano svega 1.390 uzoraka na korona virus, od čega je pozitivnih 547, a preminulo je 66 pacijenata.
 
U protekla 24 sata su Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljena 983 testirana uzorka, od čega su 362 pozitivna na korona virus.
 
U Republici Srpskoj  testirano je 407 laboratorijskih uzoraka, a korona virus je potvrđen kod 181 osobe, a u posljednja 24 sata Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske je prijavljeno 26 smrtnih slučajeva.
 
U Brčko distriktu BiH registrovana su četiri nova slučaja zaraze korona virusom. Preminule su tri osobe. 
 
Makedonija
 
Ministrstvo zdravlja Severne Makedonije saopštilo je danas da je od poslednjeg izveštaja o epidemiološkoj situaciji  registravano 1.112 novih slučajeva korona virusa, a još 24 osobe su umrle.
 
Ukupan broj dijagnostikovanih slučajeva zaraze od početka epidemije je 54.743, a umrlih 1.511.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.