Veliki deo Australije zahvaćen ekstremnim toplotnim talasom

Veliki deo Australije zahvaćen je ekstremnim toplotnim talasom sa temperaturama i preko 40 stepeni.
Veliki deo Australije zahvaćen ekstremnim toplotnim talasom
Foto: Pixabay
U južnom delu Australije jučerašnji dan je bio vreo, a ni danas nije mnogo drugačije, pa je u Port Augusti i Kuber Pediju zabeleženo 46 Celzijusevih stepeni, preneo je "Gadrijan". U Adelejd Hilsu proglašen je ekstremni rizik od šumskog požara. Juče je severno od Adelejda šumski požar uništio 650 hektara rastinja.
 
Državna vatrogasna služba savetovala je sve u rizičnim okruzima da sprovedu planove o šumskim požarima i prate situaciju.
 
U gradu Kuber Pediju, u severnom delu Južne Australije, gde je temperatura danas dostigla 46 Celzijusevih stepeni, oko dve trećine stanovnika živi u podzemnim zemunicama. U državi Novi Južni Vels temperature su u zapadnim i priobalnim oblastima prešle 40 Celzijusovih stepeni.
 
I u većem delu Sidneja zabeležena je temperatura od 40 Celzijusovih stepeni, dok je najviša temperatura registrovana na aerodromu - 41,7 Celzijusovih stepeni.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet