Nemački ministar zdravlja: Nećemo odlagati primanje druge doze vakcine

Nemački ministar zdravlja Jens Špan rekao je da njegova zemlja neće odlagati primanje druge doze vakcine protiv korona virusa, već će se pridržavati predviđenog vremenskog okvira.
Nemački ministar zdravlja: Nećemo odlagati primanje druge doze vakcine
Foto: Pixabay
On je rekao da Nemačka neće slediti Britaniju u odlaganju drugih doza kako bi uspela da vakciniše što veći broj ljudi.
 
Nemačka se suočava sa sporim početkom vakcinacije koja je počela pre skoro mesec dana. Špan je zamolio komisiju naučnika koja savetuje vlast o vakcinaciji da razmotri odlaganje druge doze.
 
Rekao je da je njihova "jasna preporuka da se treba držati predviđenog vremenskog okvira" od najviše tri do šest nedelja, u zavisnosti od vakcine.
 
Špan je naveo da se u Nemačkoj trenutno vakcinišu najugroženije i starije osobe, uz "sveobuhvatnu" zaštitu koja je za njih važna. Kazao je da naučnici sugerišu da mogu postojati rizici, s obzirom na nedostatak podataka o tome koliku zaštitu pruža jedna doza.
 
Prema podacima Instituta Robert Koh u poslednja 24 sata u Nemačkoj je od korona virusa umrlo 859 osoba, a od početka pandemije 50.642.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet