Fajzer kreće testiranje efekata vakcine kod dece

Kompanija Fajzer završila je prijavljivanje dece između 12 i 15 godina za studiju kojom se testira njena vakcina protiv kovida-19, jer američki proizvođač lekova želi da proširi upotrebu vakcine među različitim starosnim grupama.
Fajzer kreće testiranje efekata vakcine kod dece
Foto: 021.rs
Studija obuhvata više od 2.000 učesnika, navodi se u saopštenju Fajzera.
 
Vakcine kompanija Fajzer i Moderna, koje se koriste u Sjedinjenim Državama, još nisu dostupne za upotrebu kod dece zbog nedovoljno podataka iz ispitivanja.
 
Deca retko imaju ozbiljne simptome kovida-19, ali i dalje mogu da šire virus.
 
Prošlog meseca, Moderna je takođe započela studiju za testiranje svoje vakcine kod adolescenata od 12 do 18 godina.
  • Novosadjanka

    23.01.2021 18:03
    Sjajno! Sada ce roditelji lepo i dete pod ruku pa svi porodicno da se vakcinisu. Da budu odgovorni. Vec vididm babe i dede kako trljaju ruke sto ce videti unucice. Nadam se da ce moci i deca ispod 12 godina da se vakcinisu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet