EU danas o kovid pasošima, lideri podeljeni oko ovog pitanja

Evropski lideri će danas održati sastanak kako bi se dogovorili oko sertifikata za građane Evropske unije koji su se vakcinisali protiv kovida, ali se zna da članice EU nisu jedinstvene po ovom pitanju.
EU danas o kovid pasošima, lideri podeljeni oko ovog pitanja
Foto: Pixabay
Sada kada se vakcinacija povećala širom Evrope, pojedine vlade evropskih država, kao što su grčka i španska, traže brzo usvajanje EU sertifikata za one koji su se već vakcinisali, kako bi mogli slobodno da putuju, preneo je Gardijan pisanje Rojtersa.
 
Međutim, kako se navodi, neke zemlje poput Francuske i Nemačke nisu za tu ideju, jer bi odluka o sertifikatu vakcinaciju učinila obaveznom i značila bi diskriminaciju osoba koje iz određenih razloga ne smeju ili ne žele da se vakcinišu.
 
Francuska, u kojoj je jak antivakcinacioni pokret, obećala je da neće primoravati svoje građane da se vakcinišu i smatra da je ideja o vakcinacionim pasošima prerana.
  • Haha

    25.02.2021 15:31
    @dragan
    Dragane, da li ti realno zvuci da kazes "nabodete se na iglu i ne pravite od tog paniku"???

    Svako ima pravo da odbije vakcinaciju.

    Kod tebe takvog ne znam stvarno ni ko bi usao u kucu.

    I da, "pa sve i da vakcina ne deluje u cemu je problem?"
    Nije to busilica koju si kupio za 200din. na najlonu, pa ono kao "a i ako ne radi, bas me briga, 200din je bila".
  • Dada

    25.02.2021 13:02
    Kad
    pre su napravili vakcinu? Necu da se vakcinisem, prelezala sam Covid. Moje pravo je na izbor!
  • dragan

    25.02.2021 11:13
    uh
    Niko nikog ne tera da se vakciniše,ali niko mene isto tako ne može naterati da takvog primim u kuću.Vakcina ne boli,ima je u EU samo bahatluk im govori da se ne vakcinišu.Pa i sve da vakcina ne deluje u čemu je problem ?Nabodete se na iglu i ne pravite od tog paniku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.