Oko 2.000 porodica preminulih od kovida tuži premijera Britanije

Premijera Velike Britanije Borisa Džonsona tuži oko 2.000 porodica koje su izgubile jednog ili više članova familije zbog kovida.
Oko 2.000 porodica preminulih od kovida tuži premijera Britanije
Foto: Youtube screenshot (BBC)
U Velikoj Britaniji je dosad preminulo 124.419 ljudi, što je najveći broj umrlih od ovog virusa u jednoj evropskoj državi. Britanija je peta je po broju umrlih u svetu, iza SAD, Brazila, Meksika i Indije.
 
Grupa "Ožalošćene porodice koje traže pravdu" žele da primoraju vladu da sprovede javnu istragu o načinu na koji se Britanija borila sa pandemijom, preneo je "Dejli mejl".
 
Grupa advokata iz kancelarija "Pit Vederbi" i "Elkan Albrahamson" će pisati ministrima ovog meseca, kako bi ih obavestili da se sprovodi sudska revizija Višeg suda.
 
Džonson je dosad odbijao da naloži ekspertizu vladinog odgovora na pandemiju kovida, tražeći da se prvo smanji rizik od novih infekcija.
 
Advokati kažu da je ogroman broj Britanaca preminuo "bespotrebno, zbog vladinih grešaka" i da se istraga takođe mora sprovesti zbog ljudskih prava, piše londonski "Tajms".
 
Grupa ožalošćenih porodica želi da spreči da ponovo dođe do velikog broja preminulih, a tom prilikom su na svom sajtu napisali poruku:
 
"Članovi porodica i država zaslužuju odgovore."
  • Milan

    07.03.2021 14:39
    milanpr23@gmail.com
    Kod nas je potpuno drugacije! (Mislim, niko se nece usuditi da tuzi...)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet