Holandija produžila mere protiv korone za još tri nedelje

Holandski premijer Mark Rute izjavio je da broj zaraženih koronavirusom ponovo raste i da se zbog toga mere protiv koronavirusa produžavaju za još tri nedelje.
Holandija produžila mere protiv korone za još tri nedelje
Foto: Pixabay
Ostaje na snazi policijski čas, ali je skraćen za sat vremena i od 31. marta, kada inače počinje letnje računanje vremena, počeće u 22h umesto u 21h.
 
Pre dve nedelje, uoči parlamentarnih izbora na kojima je pobedila njegova stranka, Rute je izrazio nadu da se zemlja bliži "prekretnici", kada će vakcina predvladati virus. Međutim, od tada je porastao broj zaraženih i prijema pacijenata.
 
"To je zabrinjavajuća stvarnost i zato trenutno ne možemo odustati ni od jedne postojeće mere", rekao je Rute.
 
Prema njegovim rečima, ostaju zatvoreni barovi i restorani, koji su zatvoreni od oktobra. Rute je rekao da se građanima ne savetuje putovanje u inostranstvo do polovine maja. Institut za javno zdravlje saopštio je ranije da je za nedelju dana za 16 odsto porastao broj pozitivnih testova na koronavirus i da je takođe povećan broj umrlih i hospitalizovanih.
 
Infekcija među mladima naglo je porasla na 29 odsto kod dece uzrasta od 13 do 17 godina i za 23 odsto kod dece uzrasta do 12 godina. Porast je usledio pošto je holandska vlada pre nekoliko nedelja odobrila delimično otvaranje škola. U Holandiji je od početka epidemije umrlo 16.300 ljudi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.