EU neće produžiti ugovor sa kompanijama "Astrazeneka" i "Džonson i Džonson"

Evropska komisija odlučila je da sledeće godine ne obnavlja ugovore o vakcinama protiv korona virusa sa kompanijama "Astrazeneka" i "Džonson i Džonson", objavio je danas italijanski dnevnik La Stampa pozivajući se na izvor iz italijanskog ministarstva zdravlja, a javlja Rojters.
EU neće produžiti ugovor sa kompanijama "Astrazeneka" i "Džonson i Džonson"
Foto: 021.rs
La Stampa navodi da je Evropska komisija, u dogovoru sa liderima zemalja članica, odlučila da ugovori sa kompanijama koje proizvode vektorske vakcine koje važe za tekuću godinu neće biti obnovljeni po njenom isteku, piše britanska agencija.
 
Prema navodima La Stampe, Brisel bi se radije fokusirao na vakcine protiv kovida19 koje koriste tehnologiju "messenger RNA (mRNA)", poput Fajzera i Moderne.
 
Rojtersu je jedan evropski zvaničnik u utorak rekao da Evropska komisija traži objašnjenje od kompanije "Džonson i Džonson" u vezi sa "potpuno neočekivanom" najavom o kašnjenju u isporuci vakcina u EU.
  • J

    14.04.2021 14:04
    Politika
    Šta reći, osim politika.
  • Anita

    14.04.2021 12:30
    Sada me ubedite da nije projektovan napad na "Astrazeneka" vakcinu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.