Navaljni prekinuo štrajk glađu

Ruski opozicionar Aleksej Navaljni objavio je danas da prekida štrajk glađu nakon što su ga pregledali lekari i upozorili da bi u suprotnom mogao da umre.
Navaljni prekinuo štrajk glađu
Foto: Pixabay
On je to objavio na Instagramu danas popodne, 24. dana štrajka gladđu i dodao da će i dalje tražiti da ga pregleda njegov lekar zbog gubitka osećaja u nogama i rukama i jakih bolova u leđima.
 
Navaljni (44) je započeo štrajk glađu 31. marta u znak protesta jer mu zatvorske vlasti nisu dozvolile da ga pregleda njegov lekar, ali je rekao da će prestati da odbija hranu nakon što ga pregledaju lekari koji nisu iz zatvora.
 
"Zahvaljujući ogromnoj podršci dobrih ljudi širom zemlje i sveta, postigli smo ogroman napredak", naveo je Navaljni u svojoj poruci.
 
Zvaničnici su insistirali da Navaljni dobija svu potrebnu medicinsku pomoć, ali je on rekao da zapravo nije dobio nikakav tretman.
 
U Rusiji su u sredu uveče održani masovni protesti na kojima je zatraženo da Navaljni bude oslobođen. 
 
Navaljni je uhapšen u januaru,  odmah pošto se vratio u Rusiju iz Nemačke gde se pet meseci oporavljao od trovanja nervnim agensom za koje on optužuje Kremlj.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet