Bajden sa Netanjahuom: Očekujem deeskalaciju

Predsednik SAD Džozef Bajden rekao je u telefonskom razgovoru sa premijerom Izraela Benjaminom Netanjahuom da očekuje "značajnu deesklaciju na putu ka prekidu vatre", navela je Bela kuća.
"Dva lidera su detaljno diskutovala o događajima u Gazi, izraelskom napretku u smanjenju sposobnosti Hamasa i drugih terorističkih elemenata i nastavku diplomatskih napora regionalnih vlada i Sjedinjenih Država", preneli su izraelski mediji američki izveštaj o tom razgovoru.
 
Dvojica lidera su razgovarala posle deset dana žestokih sukoba između Izraelaca i Palestinaca.
 
Bio je to Bajdenov najveći javni pritisak na saveznika SAD, ocenio je Asošiejted pres.
 
Pritisak raste i na Bajdena da učini više jer je broj poginulih u sukobu premašio 200.
  • Mile rent-a mozak

    19.05.2021 18:55
    On je njemu rekao vidi Bajdi, a ovaj vidi Bibi. I tu su pozvali vidovitu Zorku...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.