Putin pred sastanak s Bajdenom: Vašington pokušava da zauzda Rusiju

Ruski predsednik Vladimir Putin zaoštrio je ton pred sastanak sa svojim američkim kolegom Džozefom Bajdenom, optuživši Vašington da "pokušava da zauzda Rusiju".
Putin pred sastanak s Bajdenom: Vašington pokušava da zauzda Rusiju
Foto: Pixabay
Uz to je reakciju Vašingtona na nasilje na Kapitol hilu u januaru opisao kao "manifestaciju dvostrukih standarda Zapada".
 
Putin je na Ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu rekao da će kontrola naoružanja, sukobi u svetu, pandemija korona virusa i klimatske promene biti neke od tema o kojima će on i Bajden razgovarati 16. juna u Ženevi.
 
"Moramo da nađemo način za rešenje naših odnosa koji su sada na izuzetno niskom nivou", rekao je Putin.
 
Dodao je da Rusija nema nikakvih problema sa SAD, ali da SAD imaju problem sa Rusijom.
 
"Žele da obuzdaju naš razvoj i javni govor o njemu. Ekonomska ograničenja i pokušaji uplitanja u unutrašnju politiku naše zemlje, oslanjajući se na snage koje smatraju svojim saveznicima u Rusiji, potiču iz toga", rekao je.
 
Putin je naveo da se nada da će sastanak sa Bajdenom pomoći smanjenju napetosti između Moskve i Vašingtona. Istakao je da Rusija odbija optužbe o uplitanju u predsedničke izbore u SAD.
 
Rusija je u četvrtak najavila da će u potpunosti ukloniti američki dolar iz svog Nacionalnog fonda bogatstva i pretvoriti uloge u dolarima u evre, juan i zlato.
  • Kratau

    05.06.2021 15:53
    Krajnje je i vreme da neko zauzda tu autokratsku tvorevinu..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet