VIDEO: Filmski pokušaj pljačke na autoputu u Italiji, razbojnici put zasuli ekserima i palili vozila

Neuspeli pokušaj napada na blindirano vozilo i pljačka novca i vrednosti koje je prevozilo, izveden je protekle noći u Modeni, javlja italijanska agencija Ansa.
Pljačkaši su prvo blokirali autoput na južnom izlazu iz Modene, prosuli po kolovozu eksere da bi onemogućili saobraćaj, zaustavili i pod pretnjom oružjem oteli dva vozila koja su zapalili, a onda su zaustavili i dva kamiona i prisilili vozače da ih postave dijagonalno, kao barikadu.
 
I pored ovakvih priprema, napad i pljačka nisu uspeli i srećom, kako je saopštila policija, nije bilo ni žrtava ni povređenih, iako svodoci govore da su čuli eksplozije i pucnjavu.
 
Dim i plamen zapaljenih vozila bili su vidni kilometrima daleko. U prvi mah strahovalo se od ozbiljnijih posledica, pa je u akciju policijskih snaga bio uključen i medicinski helikopter.
 
Pljačkaši su pobegli i za njima se traga.
 
Zbog pokušaja pljačke na autoputu između Bolonje i Modene, koji je važan saobraćajni čvor, saobraćaj je nekoliko sati bio blokiran a Italija podeljena na dva dela. 
 
 
Jutros, kako javlja agencija, saobraćaj se na ovom delu autoputa odvija normalno u oba pravca.
  • dzoker

    16.06.2021 12:19
    Ovo su garant neki nasi :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.

U Hrvatskoj počela predizborna tišina

U Hrvatskoj je u ponoć stupila na snagu predizborna tišina uoči parlamentarnih izbora u sredu, 17. aprila, a trajaće do zatvaranja birališta u 19 časova.

VIDEO: Tuča u gruzijskom parlamentu

Na sastanku pravnog odbora parlamenta Gruzije, gde se raspravlja o projektu zakona o transparentnosti stranog uticaja, jedan od opozicionih poslanika napao je predstavnika vladajuće partije.

Izraelska vojska tvrdi da se taoci drže u Rafi

Izraelska vojska saopštila je večeras da se taoci oteti tokom napada palestinskog islamističkog pokreta Hamas 7. oktobra drže u Rafi, na jugu pojasa Gaze, gde Izrael želi da pokrene vojnu ofanzivu.