Menjaju se pravila za ulazak u Grčku

Komisija epidemiologa pri grčkom Ministarstvu zdravlja odlučila je da uvede određene izmene prilikom ulaska u tu zemlju, saopštio je zamenik ministra civilne zaštite Nikos Harda.
Menjaju se pravila za ulazak u Grčku
Foto: Pixabay
Kako je on objasnio, za zemlje sa zelene liste biće dozvoljen ulazak u Grčku sa brzim negativim antigenskim testom, dok za decu mlađu od 12 godine neće biti potreban test, prenose makedonski mediji.
 
Evropska unija vratila je u sredu Srbiju na zelenu listu. Nove mere u Grčkoj stupiće na snagu kada budu objavljene u službenom listu.
 
Kako podsećaju na sajtu Ministarstva inostranih poslova Srbije, Srbija i Grčka potpisale su proletos dokument po kom je državljanima Srbije koji su vakcinisani protiv korona virusa vakcinama dostupnim u Srbiji dozvoljeno da uđu u Grčku bez odlaska u karantin.
 
Potrebno je da imaju povrdu o završenoj vakcinaciji (najmanje 14 dana pre dolaska u Grčku) koju je izdao nadležni organ, a potvrda pored ličnih podataka treba da sadrži tip primljene vakcine i broj doza.
  • Steva

    18.06.2021 15:03
    Neka hvala
    Ko ce da popamti sva ova pravila.I ove godine odmor sa zenom provodim na nasoj zastakljenoj terasi prepunoj cveca.Imamo i fotokataliticki aparat za preciscavanje vazduha,alergena i duvanskog dima u stanu gde sa uzivanjem ispijamo kaficu uz cigaretu i naravno tu je i picence.Dok se nije pojavila korona nismo ni znali da uzivamo i da se opustimo na terasi.
  • Талија

    18.06.2021 13:50
    @boris
    На Фејсу постоји група Грчка инфо, као и на виберу. Редовно ажурирају информације. А сада се чека да изађе у Грчком службеном гласнику да крене пуштање са антигенским тестовима.
    Поздрав
  • la

    18.06.2021 12:32
    info
    Samo jos informacija da oni koji nisu vakcinisani u Srbiji, moraju za povratak kuci, u Srbiju, u karantin ili PCR test. Srbija ima jedan od najstrozijih uslova za ulazak u zemlju. Dakle ili se vakcinisite ili cete se naplacati i nakarantinirati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izborna komisija: Putin ubedljivo pobedio

Aktuelni predsednik Rusije Vladimir Putin ubedljivo je pobedio na predsedničkim izborima, koji su održani u prethodna tri dana, jer posle 70 odsto prebrojanih glasova ima podršku 87,17 odsto birača.