Stoltenberg o Avganistanu: NATO će sagledati svoje greške

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg pozvao je Rusiju, Kinu i još neke zemlje da urade šve što je moguće da se zaustave terorističke grupe u Avganistanu.
"Potpuno sam saglasan da cela međunarodna zajednica, uključujući Rusiju i Kinu, mora da učini sve napore da Avganistan ne postane mesto gde teroristi mogu slobodno da operišu, organizuju, planiraju i finansiraju napade u našim zemljama", rekao je Stoltenberg.
 
On je ocenio da će Severnoatlantska alijansa izvući pouku iz događaja u Avganistanu, gde su talibani brzo preuzeli vlast, neposredno uoči potpunog povlačenja savezničkih trupa predvođenih SAD.
 
"NATO će otvoreno i trezveno sagledati svoje greške", dodao je.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet