U Austriji potvrđen omikron, sumnja se da je zaraženo 30 ljudi

Virusolog iz austrijske pokrajine Tirol, Dorote fon Lar, saopštila je da je u Austriji potvrđeno prisustvo novog, omikron soja koronavirusa.
Fon Lar je za ORF kazala da je novi soj dokazan sekvenciranjem i da, pored prvog slučaja, postoji sumnja u zarazu istim sojem kod 30 osoba.
Vlasti pokrajine Tirol su u subotu uveče prijavile slučaj sumnje u zarazu omikron sojem kod jednog Austrijanca koji se vratio sa putovanja po Africi.
Na bečkom aerodromu Švehat vrši se detaljna kontrola putnika iz južnoafričkih zemalja.
 
Pripadnici vojske prate tok putovanja kako bi se sprečilo da neko u zemlju uđe uz zaobilaženje zabrane ulaska iz zemalja juga Afrike, koje je na snazi od petka. Na snazi je zabrana sletanja avionima iz zemalja juga Afrike, kao i ulazak putnika iz tih država u Austriju.
 
Samo austrijski državljani mogu da uđu u zemlju, ali sa negativnim PCR testom i desetodnevnim karantinom.
  • 9

    29.11.2021 08:47
    Kako novi soj ?

    Nešto sam načuo da je u Austiji najstrože zabranjeno kretanje nevakcinisanih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet