SZO: Još tri teška meseca, ali kraj pandemije na vidiku

Specijalni izaslanik SZO za kovid19 David Nabaro rekao je da će epidemija korona virusa stvoriti veoma tešku situaciju u naredna tri meseca, "ali možemo da kažemo da je kraj na vidiku".
U intervjuu za Skaj Njuz Nabaro je izrazio bojazan da smo prisiljeni na maraton sa virusom i da ne postoji pravi način da se kaže da smo na kraju, već samo da je kraj na vidiku.
"Još uvek nismo stigli do te tačke i pre nego što stignemo biće još poteškoća", rekao je Nabaro, prenosi londonski dnevnik Gardijan.
Stručnjak SZO je potvrdio da korona virus nastavlja da se razvija i najavio pojavu novih sojeva i nakon omikrona.
 
"Biće teško najmanje još tokom naredna tri meseca", rekao je Nabaro i podsetio da se korona virus pojavljuje u amplitudama - dramatično počne da se širi, onda se stiša, pa se onda ponovo širi periodično na svaka tri ili četiri meseca.
 
"Teško je na osnovu prošlog ponašanja virusa predvideti njegovo ponašanje u budućnosti. Živeti sa kovidom19 znači biti u stanju da se pripremite za ove amplitude i da reagujete zaista brzo kada se one dogode. Moramo da poštujemo virus, a to znači da moramo da imamo zaista razrađene planove kako da se suočimo i borimo sa epidemijskim talasima", predočio je Nabaro.
  • Lilly

    20.01.2022 18:19
    Jednom sam čitala da se ljudi slome ne onda kad im je teško, već kad se ponadaju da je kraj njihovim problemima, a onda se oni nastave. Treba živeti za svoje ciljeve, a SZO, WHO i fašisti nek budu ignoriisani. Fašizam je jednom pao, pašće opet. Suviše su zli da bi ostali ujedinjeni, sami će sebe uništiti.
  • Djuri

    10.01.2022 12:33
    Kraj
    Trebao bi vama da bude kraj i rasformiranje.Sta vi radite,sta vi pricate kao vrac u selu a lovu primate.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.