Protesti u Amsterdamu zbog seksualnog uznemiravanja u popularnoj emisiji

Stotine ljudi protestovalo je u Amsterdamu na #MeToo (I ja) demonstracijama zbog navoda o seksualnom uznemiravanju u popularnoj holandskoj televizijskoj emisiji za talente "Glas Holandije".
Demonstracije su usledile posle izveštaja o seksualnom uznemiravanju, od poruka na platformi WhatsApp do optužbi za silovanje, prenosi agencija AP.
 
Popularni šou je prestao da se emituje pre dve sedmice kada su žene optužile dvojicu poznatih holandskih izvođača koji su se poslednjih godina pojavljivali u emisiji i vođu benda koji prati takmičare za neprikladne i neželjene seksualne napade.
Njih dvojica su negirali optužbe. Vođa benda se izvinio u povukao iz emisije.
 
Mada su brojne žene uložile tužbe, tužilaštvo još nije objavilo da li će podići optužnicu protiv nekog.
Ovaj skandal je doveo do poziva u Holandiji da se aktivnije pristupi tome da se radna mesta učine bezbednijima za žene.
 
Sindikat FNV saopštio je da je "skoro pet godina posle MeToo (pokret je osnovan 2017, pošto je Njujork tajms objavio priču o detaljima optužbi protiv holivudskog producenta Harvija Vajnstina za seksualno uznemiravanje) šokantno koliko se malo promenilo u borbi protiv seksualnog uznemiravanja na radnom mestu", pozvavši vladu da pooštri zakone.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.