Putin stavio u pripravnost ruske nuklearne snage za odvraćanje

Ruski predsednik Vladimir Putin naredio je danas stavljanje ruskih nuklearnih snaga za odvraćanje u visoko stanje pripravnosti u jeku tenzija sa Zapadom oko njegove invazije na Ukrajinu.

Govoreći na sastanku sa najvišim zvaniučnicima, Putin je rekao da su vodeće NATO sile davale "agresivne izjave" pored toga što je Zapad uveo teške finansijske sankcije Rusiji, između ostalog i njemu. 

Ovo stanje pripravnosti znači da je Putin naredio da ruske nuklearne snage budu u povišenoj spremnosti za lansiranje.
 
On je naložio ministru odbrane i načelniku generalštaba ruske vojske da stavi nuklearne snage za odvraćanje u "specijalni režim borbene dužnosti".
"Zapadne sile ne preduzimaju samo neprijateljsko delovanje prema našoj zemlji u ekonomskoj sferi nego su glavni zvaničnici iz vodećih NATO zemalja davali agresivne izjave u vezi sa našom zemljom", rekao je Putin. 
 
Njegovo naređenje povisilo je pretnju da bi tenzije sa Zapadom oko invazije na Ukrajinu mogle dovesti do upotrebe nuklearnog oružja, navodi AP.
 
Putin je protekle nedelje zapretio da će oštro uzvratiti bilo kojoj zemlji koja bi direktno intervenisala u sukobu u Ukrajini. 
  • Novosadjanka

    02.03.2022 11:16
    rešenje
    jedna bomba na Rusiju, jedna na Ameriku, ima odmah da nastane svetski mir. Već mi je dosta njihovih sranja! Nadam se da će se obe države raspasti i propasti zauvek.
  • Xa

    01.03.2022 12:11
    Ha
    Bolje Rus da sprzi Evropu za 5 sekundi..nego da nas Kinezi bockaju kineskim štapicima
  • Tja

    01.03.2022 08:24
    Kazu "ljudi" (citaj desni botardi) moji komentari vulgarni. Pa gari, ovo sto ja ovde citam je i vulgarno + bolesno. Pazi, ovi psihopatski bolesnici se raduju nuklearnom ratu, unistenju. Jesu li to ti dobri domacini? Ljudi bre lecite taj PTSP, idite kod psidze.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet