Današnji pregovori Rusije i Ukrajine završeni, Putin traži da Ukrajina prihvati tri uslova

Delegacije Rusija i Ukrajine završile su današnje pregovore u Gomljskoj oblasti.

Dve strane se vraćaju u Moskvu i Kijev na konsultacije pre nastavka razgovora, prenose RIA Novosti reči ukrajinskog zvaničnika.

Predsednik Rusije Vladimir Putin preneo je francuskom predsedniku Emanuelu Makronu da je rešenje krize u Ukrajini moguće samo ako se bezuslovno uzmu u obzir, kako je rekao, legitimni interesi Rusije u sferi bezbednosti koji uključuju priznanje ruskog suvereniteta nad Krimom, demilitarizaciju i denacifikaciju ukrajinske države i osiguranje neutralnog statusa Ukrajine.
Putin je Makronu rekao da je Moskva otvorena za razgovore sa Kijevom, saopštio je Kremlj.
 
Predsednik Francuske razgovarao je danas u odvojenim telefonskim razgovorima sa liderima Rusije i Ukrajine. Razgovor sa Putinom trajao je oko sat i po, saopšitla je Jelisejska palata.
 
Makron je rekao da je insistirao na potrebi da se primeni hitan prekid vatre.
 
Kako je saopštio šef ruske delegacije na pregovorima Vladimir Medinski, naredna runda pregovora će biti održana na poljsko-beloruskoj granici.
  • Pannonian

    01.03.2022 10:53
    @Nikola
    Natista, to je novo dopada mi se, kreativnost u primeni. Pali smo u stanje histerije i očaja? Neznam odakle taj utisak, dali vi gledate vesti? Dali imate bilo koji valid argument protivan mojim prethodno nabrojanim tezama? Kamen na kamenu neće ostati? A samo Putke ima nuklearno naoružanje? Rusija ima preko 3 hiljade aviona i jedan nosač, dok U.S. samo ima preko 13 hiljada aviona i 19 nosača još kad dodamo savezničke snage, ni supersonic rakete Rusiji neće pomoći. Nije mi jasno iz koje paralelne realnosti vi primate informacije o Ruskoj veličini i nekoj moći. Preko 3 hiljade Rusa je već u zatvorima ovih dana, taj narod je siromašan i gladan, dali mogu ceo svoj narod da zatvore? Što se rajha tiče, to je završeno 1945 i takav naziv više ne postoji, pretpostavljam da mislite na Bundestag, jer je Rajh od strane Nemačke i saveznika prepoznat kao otimanje države od strane organizovanog kriminala još tokom suđenja u Ninbergu. Kao recimo ono što sad gledamo u Rusiji i Srbiji, i pokušaj u Mađarskoj ali sa tim je gotovo sad na izborima tamo. Verujte mi, daleko od očaja je E.U. kao i svi mi koji E.U. i podržavamo u potpunosti. Čak šta više, vaši mali naci režimi se polako gase, Italija, Mađarska, a evo i Turska je shvatila šta se dešava. Nakon Rusije ide Belorusija pa fokus na Balkan. Verujte niko nije u očaju, jedino je tuga što je već toliko ljudi stradalo i raseljeno i što još uvek traje stradanje. A vaši snovi o uništenju celokupne Evrope su odraz vaših misli i tuge, više ljubavi!
  • Nikola

    01.03.2022 08:16
    Pannonian @ Kao i svaki natista, pali ste u stanje histerije i ocaja. Kamen na kamenu nece ostati od krvavog rajha. Gledacete svoju propast uzivo, dok bude bilo interneta, naravno...
  • Kosovar

    01.03.2022 06:04
    KOSOVO
    Da li vam se uslovi potpisivanja (Kumanovskog) sporazuma(KAPITULACIJE-tako se to zove u ratu) čine poznatim? Povlačenje vojske i policije,priznanje i promena vlasti !!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet