Kina ponovila da je za rat u Ukrajini kriv NATO i kritikovala sankcije Rusiji

Zamenik ministra spoljnih poslova Kine Li Jučeng ponovio je danas da krivicu za rat u Ukrajini snosi NATO i kritikovao sankcije uvedene Rusiji.
Kina ponovila da je za rat u Ukrajini kriv NATO i kritikovala sankcije Rusiji
Foto: Pixabay

On je na konferenciji za novinare u Pekingu rekao da je NATO "ostatak hladnog rata" i da bi njegovo širenje moglo rezultirati "previše strašnim posledicama" za velike sile poput Rusije.

Njegovi komentari dolaze nakon što su predsednik SAD Džozef Bajden i kineski lider Si Đinping u petak razgovarali o situaciji u Ukrajini. 
Li je kritikovao i ekonomske sankcije Rusiji.
 
"Sankcije Rusiji idu do te mere da se koriste kao globalno oružje, čak ni sportisti i umetnici nisu pošteđeni", izjavio je.
 
Kina je do sada izbegavala da osudi invaziju Rusije na Ukrajinu ili da je tako nazove.
  • Vlada

    20.03.2022 17:41
    Slušaj vamo
    Na YOuTube ima, ko zna engleski, razgovor sa americkim ambasadorom u Sovjetskom savezu. Kritikuje ponašanje zapada u poslednjih 30 godina. Hronološki, glavne stvari, 1. NATO proširenje na istok (mimo obecanja da ga neće biti) 2. Izlazak SAD iz sporazuma o nuklearnom nenaoruzavanju (za vreme Dž. Buša) 3. Agresije na Srbiju, Irak, Libiju, …
    Pametnom više nego dosta.
  • NN

    20.03.2022 10:55
    Marko, Liman @ Sve probleme treba resiti, a one koji prave probleme razresiti. Na Ruse i Kineze se u svemu treba ugledati.
  • Bot

    20.03.2022 01:45
    Kad ovi
    Kinezi zavuku na kvarnjaka Rusima i nama, ima da se pušimo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet