Putin odlučio: Rusija će gas naplaćivati u rubljama

Rusija je odlučila da će se odsad plaćanje ruskog gasa za "neprijateljske zemlje" obavljati u rubljama.
To je danas saopštio predsednik Vladimir Putin.
On je ocenio da "nema smisla isporučivati robu iz Ruske Federacije u EU, SAD i druge zemlje i primati robu u njihovoj valuti".
Putin je dao instrukcije Centralnoj banci i vladi da u roku od nedelju dana utvrde redosled operacija za kupovinu rublja na domaćem tržištu Ruske Federacije za strane kupce ruskog gasa.
 
Dodao je da će Rusija nastaviti da isporučuje gas u skladu sa obimom i cenom navedenim u ugovoru, a da će se promeniti samo valuta plaćanja.
  • somina

    28.03.2022 10:44
    matora
    misli da je pametan. pa ne bi toliko trubili o tome da je gas neophodan, nista se ne menja itd itd. to su teski ugovori koji nose silne penale. sa ovim se menja ugovorna klauzula, samim tim se jednostrano ponistava ugovor. strana koja to uradi snosi troskove. dakle opet su ga navukli ali strasno.
  • Tri Tačke

    24.03.2022 21:20
    A da izvozimo testo u konzervama umesto pšenicu u Albaniju. Da vidiš kad oni od naše pšenice počnu da izvoze testo u konzervi...
  • G pen

    24.03.2022 18:05
    NS, hoces u opkladu da vidis ko lupa? Manje pinka, manje pinka... Hoce te tvoje bajke kada si izolovan na brdu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet