Bajden stigao u Evropu, SAD objavljuju novi paket sankcija Rusiji

Predsednik SAD Džozef Bajden doputovao je u Brisel, gde će danas prisustvovati hitnom NATO samitu, sastaće se sa liderima G7 i obratiti se na sednici Evropskog saveta.
Savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven je novinarima, na putu za Brisel, rekao da će SAD danas objaviti paket sankcija protiv ruskih političara i oligarha.
Saliven je takođe najavio da će se lideri G7, takođe danas, saglasiti da se koordinišu po pitanju sprovođenja sankcija, što će se odnositi i na Kinu, i da planiraju da izdaju saopštenje o tome.
Naveo je i da će se američki predsednik sa evropskim saveznicima konsultovati u pogledu mogućnosti sajber napada i upotrebe hemijskog oružja u Ukrajini.
 
Bajden je u sredu, uoči odlaska u Brisel, upozorio da postoji stvarna pretnja da bi Rusija mogla da upotrebi hemijsko oružje, javio je Glas Amerike.
 
Saliven je naveo i da se intenzivno razgovara o smanjenju evropske zavisnosti od ruskog gasa i da SAD razmatraju načine da povećaju isporuke prirodnog tečnog gasa Evropi narednih nedelja, prenosi Rojters.
 
Bajden će u Briselu razgovarati sa liderima NATO i evropskih zemalja, a potom putuje u Poljsku gde će se sastati sa predsednikom Andžejem Dudom. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet