Ruski olimpijski šampion Rilov suspendovan zbog podrške Putinu

Olimpijski šampion ruski plivač Jevgenij Rilov suspendovan je danas na devet meseci jer se pojavio na skupu podrške ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i vojnoj intervenciji u Ukrajini.
Rilov je prošlog meseca na skupu podrške Putinu u Moskvi stajao na sceni sa ostalim osvajačima olimpijskih medalja iz drugih sportova i nosio je jaknu na kojoj je bilo napisano slovo "Z", simbol podrške ruskim vojnicima, koji tim slovom obeležavaju oklopna vozila u ratu u Ukrajini.
Međunarodna plivčka federacija (Fina) saopštila je da priznaje raniju neobjavljenu odluku Disciplinskog veća o suspenziji Rilova, zbog njegovog prisustva i ponašanja na događaju koji je prošlog meseca održan na stadionu Lužnjiki u Moskvi.
Rilov je prošlog leta osvojio dve zlatne olimpijske medalje u Tokiju. 
 
Njegova suspenzija počela je u sredu i važi za sva međunarodna takmičenja.
 
Fina je ranije iz takmičenja isključila sportiste iz Rusije i Belorusije i ta kazna trajaće do kraja godine.
 
Nadležnost Fina obuhvata niz vodenih sportova, među kojima su plivanje, ronjenje, vaterpolo i umetničko plivanje.
  • m

    23.04.2022 00:18
    e
    Sta je sa nasim "piscima,filozofima,sportistima" koji su podrzavali Milosevica(na zapadu poznatog kao "koljac sa Balkana") 90ih,pa se danas presvlace kao "gradjanska opozicija".
  • Ljubav

    22.04.2022 20:20
    Rat
    Tužno, tužno....i neshvatljivo da u 21. veku se vodi rat!!!
    Tu nema opravdanja za onog ko ga pokrene...to nije normalno!
  • mlogo

    22.04.2022 20:19
    volem
    ove komentatore sa "sad su preterali", "prekrdasili", "a sta je sa ...." (dopuni prazno mesto - donbas, irak, iran, vijetnam, 500 miliona dece u avganistanu itd itd), "dokle ce nam" (a ko tebi bilo sta radi bato?), "dosta nam je..." (pa dobro tebi jeste nemoj u moje ime niti u ime bilo kog mojeg).
    Ili vecite price o bombardovanju - ne mozes ni porediti ovo sto se sad radi sa ono par petardi (malo vecih doduse) 99. Doziveo licno, pukla jedna ulicu nize, svi prozori stradali, pa sad sta -svi ostali zivi i popravilo se. Bolja i ta petarda bila nego burici za bozic na klisi - godinu za godinom, bez izgleda da ikad prestane. ili tutnjava artiljerije na Dunavu onomad dok su branioci borova sela nezadrzivo napredovali za Vukovar.
    Zasto je to bitno sad za ovog mladog jadnika - jer on to podrzava, podrzava tudju nesrecu. To nije niti ljudski niti hriscanski niti bilo sta drugo. To je jednostavno bolesno i zato i treba da bude osudjeno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet