Burna noć: Kod Stoca i Mostara zemljotres i tokom noći, svi povređeni pušteni iz bolnice

Direktor Doma zdravlja Stolac Kazimir Raguž rekao je da se u tu zdravstvenu ustanovu javilo nekoliko povređenih osoba.
Burna noć: Kod Stoca i Mostara zemljotres i tokom noći, svi povređeni pušteni iz bolnice
Foto: Pixabay

Raguž je naglasio da je jedna osoba zadobila teške telesne povrede te da je prevezena u bolnicu u Mostaru, a da su kod ostalih osoba koje su se javile u Dom zdravlja utvrđene lakše povrede, piše N1 Sarajevo.

Četiri tima hitne pomoći bila su na terenu.

"Sa terena znamo da ima nekih manjih odrona, oštećenja fasada na kućama, a dalje će verovatno Civilna zaštita proceniti stanje na terenu", kazao je Raguž.
 
Govoreći o osobama koje su lakse povređene, Raguž je pojasnio da je reč uglavnom o ogrebotinama, iščašenju skočnog zgloba, s obzirom na to da su svi usled straha i panike pokušali da pobegnu iz kuće na sigurno.
 
"Bilo je i manjih povreda glave zbog predmeta koji su padali u kućama, ali ništa nije bilo značajnije i ozbiljnije. Svi su pušteni na kućno lečenje", zaključio je direktor Doma zdravlja Stolac.
 
Dvadesetosmogodišnja devojka iz Stoca preminula je u bolnici u Mostaru, nakon što se na njenu porodičnu kuću u Kukavcu srušila stena. Njeni roditelji i sestra zadobili su lakše povrede.
Stjepan Bošković, načelnik Opštine Stolac nakon snažnog zemljotresa koji je pogodio BiH, a u ovom gradu u Hercegovini odneo i prvu žrtvu, za N1 je kazao da informacije sa terena govore da na periferiji, ali i centru nema nikakvih značajnijih materijalnih šteta osim na dve porodične kuće.
 
Kako je dalje pojasnio, na tim objektima je pričinjena šteta kada se usled snažnog podrhtavanja tla odronilo kamenje i oštetilo kuće.
 
"Nažalost, usled svega toga, povređene su tri osobe iz jedne porodice dok je jedna osoba podlegla povredama kako su nam javili iz bolnice u Mostaru. Ovu priliku koristim da izrazim saučešće porodici i sada evo kažem da će grad i opština stajati iza te materijalne štete. Ne možemo nadoknaditi ljudski život, ali možemo stati iza porodice i da se svi solidarišemo i olakšamo ljudima u ovim teškim trenucima", naveo je Bošković.
 
Istakao je da se strah uvukao među ljude te da su mnogi od njih i dalje na ulicama, napustili su svoje kuće, te se ne žele vratiti u njih.
 
"Pozivam na smirenost i nadamo se da je to to i da se ne bi trebalo više ništa dogoditi. Ujutro ćemo još dodatno analizirati situaciju, sanirati svu štetu koja je nastala. Činjenica je da je ovaj nesretni slučaj svu ovu materijalnu štetu bacio u drugi plan. U ovom trenutku se trebamo solidarisati s ovom porodicom", poručio je Bošković.
 
Nekoliko jakih zemljotresa pogodilo je tokom noći područje kod Stoca i Mostara. Kako javlja EMSC, zadnji je bio jačine 4,4 po Rihteru. 
 
Desio se oko 04:20 sati ujutro, a epicentar je bio 32 kilometra od Mostara, odnosno 14 kolometra od Stoca, prenosi Avaz.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet