Države G7 neće priznati promene ukrajinskih granica

Ministri spoljnih poslova grupe sedam najrazvijenijih država (G7) nikada neće priznati promene ukrajinskih granica i upozoravaju da rat izaziva globalnu prehrambenu i energetsku krizu.
Države G7 neće priznati promene ukrajinskih granica
Foto: Pixabay
To je izjavila danas nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok.
"Nikada nećemo priznati promene granica koje Rusija želi da sprovede silom", rekla je ona posle trodnevnog sastanka u opštini Vangels na severu Nemačke, prenosi TASS.
G7 upozorila je da rat u Ukrajini izaziva globalnu prehrambenu i energetsku krizu koja preti siromašnim zemljama i da su potrebne su hitne mere da se oslobode zalihe žitarica koje Rusija sprečava da napuste Ukrajinu. Berbok je izjavila da je rat u Ukrajini postao "globalna kriza" i da će se do 50 miliona ljudi, posebno u Africi i na Bliskom istoku, suočiti sa gladju u narednim mesecima.
 
"Odlučni smo da ubrzamo koordiniran multilateralni odgovor kako bismo očuvali globalnu sigurnost hrane i stali uz naše najugroženije partnere u tom pogledu", saopštila je G7.
 
Ministarka spoljnih poslova Kanade Melani Džoli rekla je da je njena zemlja spremna da pošalje brodove u evropske luke kako bi ukrajinsko žito moglo da se doprema do onih kojima je potrebno.
 
"Cene rastu zbog sankcija koje je Zapad uveo pod pritiskom SAD. Nerazumevanje ovoga je znak ili gluposti ili namernog obmanjivanja javnosti", rekla je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
  • a

    16.05.2022 10:47
    ko
    pita nas ista... nemam pojma sto se bilo ko pali da to sto se desava u Ukrajini ima ikakve pozitivne signale za nas ovde. To mogu samo rusi da spinuju ne bi li nas jos malcice iscedili za svoje potrebe. Inace njih boli patkica za nas ali najstrasnije. Crni, juznjaci, dlakavi, pricaju iskvareni jezik, siromasni, nesposobni (sto se da ocekivati).
  • @Lans

    15.05.2022 15:27
    Ali smo zato bili priznavali balvan-revolucije, tzv. srpske krajine, otcepljenje onoga što je postalo Vojvodina od Mađarske i prisajedinjenje Srbiji iako je Srba bilo daleko daleko manje nego što danas ima Albanaca na Kosovu...
    Dupli aršini...
    Svi imaju duple aršine, uključujući i Srbiju i velikoSrbe.
  • Lans

    14.05.2022 22:27
    hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha.... ni mi ne priznajemo promenu naših granica

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet