VIDEO Amber Herd razočarana presudom: Vratili smo sat unazad na sramoćenje žena koje progovore

Porota suda u Virdžiniji proglasila je i Amber Herd i Džonija Depa odgovornim za klevetu u svojim tužbama jednih protiv drugih.
Glumica je posle izricanja presude saopštila da je veoma razočarana.
"Razočaranje koje danas osećam je neopisivo. Srce mi je slomljeno što brdo dokaza još uvek nije bilo dovoljno da se odupre nesrazmernoj moći, uticaju i uticaju mog bivšeg muža", navela je Herd u pisanoj izjavi, nakon izricanja presude, a prenosi BBC.
"Još sam više razočarana šta ova presuda znači za druge žene. To je nazadovanje. Vraća sat u vreme kada bi žena koja je progovorila mogla biti javno osramoćena i ponižena. To odbacuje ideju da nasilje nad ženama treba shvatiti ozbiljno", poručila je glumica.
 
 
Dodala je i kako veruje da su Depovi advokati uspeli da nateraju porotu da previdi ključno pitanje slobode govora i zanemari dokaze koji su bili toliko ubedljivi da je svojevremeno pobedili u procesu vođenom u Velikoj Britaniji.
 
"Tužna sam što sam izgubila ovaj slučaj. Ali još sam tužnija što sam izgleda izgubila pravo koje sam mislila da imam kao Amerikanka - da govorim slobodno i otvoreno", zaključila je Herd.
 
Porota je presudila da Herd bivšem suprugu mora da isplati 10 miliona dolara nadoknade štete i pet miliona dolara kazne, prenosi BBC.
 
Porota je, međutim, utvrdila da je Džoni Dep oklevetao Amber Herd, preko svog advokata Adama Voldmana, i to samo u jednoj od tri tačke. Naime, glumčev advokat je u intervjuu za britanski tabloid "Dejli mejl" nazvao "prevarom" tvrdnje Amber Herd o zlostavljanju.
 
Glumica će dobiti dva miliona dolara na ime kompenzacije štete.
 
Nekadašnji holivudski par tokom suđenja je razmenio teške optužbe - i Dep i Herd su tvrdili da su bili žrtve kako emotivnog, tako i fizičkog zlostavljanja.
  • Tanja

    02.06.2022 09:37
    Drži se ti i dalje svojih laži, samo to ti je i preostalo..
  • Bee

    02.06.2022 09:35
    Bee defamation
    Sad još kad pčele krenu da svode račune zbog klevete! O_o
  • Лиманац

    02.06.2022 08:46
    Џони
    Перфидан покушај дотичне да оправда изнете неистине.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.