Ukrajina dala državljanstvo ruskom novinaru koji je osudio rat

Ukrajina je dala državljanstvo poznatom ruskom novinaru Aleksanderu Nevzorovu koji je sa suprugom izbegao iz Rusije pošto je osudio invaziju na Ukrajinu.
Ukrajina dala državljanstvo ruskom novinaru koji je osudio rat
Foto: Pixabay
To je objavio danas visoki ukrajinski zvaničnik.
Rusija traži hapšenje Nevzorova, optužujući ga za širenje lažnih vesti o onome što Moskva naziva "specijalnom vojnom operacijom" u Ukrajini. Iz Rusije je pobegao u martu.
Anton Gerašenko, savetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova rekao je da su vlasti u Kijevu dale državljanstvo Nevzorovu i njegovoj supruzi Lidiji. To je potvrdio Nevzorov na Telegramu, rekavši da je ruski rat zločin, a Ukrajina žrtva.
 
"Ja sam na strani žrtve. I zahvalan sam napaćenom ukrajinskom narodu koji mi je dopustio da budem među njima", rekao je.
 
Rusija je otvorila istragu protiv Nevzorova, koji na svom Jutjub kanalu, koji prati više od 1,8 miliona ljudi, objavio da su ruske snage namerno bombardovale porodilište u Marijupolju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet