Kina uvela nove mere protiv korupcije

Komunistička partija Kine uvela je danas mere pojačane kontrole poslovnih aktivnosti članova porodica visokih vladinih zvaničnika u cilju suzbijanja korupcije.
Kina uvela nove mere protiv korupcije
Foto: Pixabay
Uvedene mere podrazumevaju da zvaničnici moraju da prijave poslovne aktivnosti svojih supružnika i dece da ne bi bili "ozbiljno tretirani u skladu sa propisima i zakonima", navodi se u saopštenju Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, prenosi Rojters, pozivajući se na agenciju Sinhua.
Supružnici i deca zvaničnika moraju da prekinu poslovne aktivnosti, ukoliko one uključuju ulaganje u preduzeća, obavljanje visokih funkcija u privatnim preduzećima ili preduzećima koja se finansiraju iz inostranstva, ulaganje u fondove privatnog kapitala, poslove iz oblasti medijacije i pružanje pravnih usluga, prenosi Rojters.
Predsednik Kine Si Đinping je kaznio hiljade zvaničnika od svog dolaska na vlast krajem 2012. godine, navodi britanska agencija.

Teme

kina
  • Jaa

    19.06.2022 23:39
    brat si

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.