U Ukrajini nagrada od 100 dolara za one koji prijave saradnike sa Rusijom

Guverner Nikolajevske oblasti, na jugu Ukrajine koja je stalno bombardovana, predložio je danas nagradu od 100 dolara za one koji će pomoći da se identifikuju saradnici sa Rusima.
U Ukrajini nagrada od 100 dolara za one koji prijave saradnike sa Rusijom
Foto: FoNet/AP
Guverner Vitalij Kim pozvao je građane da daju informacije o "onima koji otkrivaju okupatorima mesta razmeštanja ukrajinskih vojnika" ili pomažu Rusima da lociraju potencijalne mete za bombardovanje.
"Posle pažljive provere i potvrde datih informacija, dobićete nagradu od 100 dolara", napisao Kim na Telegramu.
Guverner je rekao da planira da "zatvori" grad Nikolajev na nekoliko dana kako bi "neutralisao izdajnike i ruske saradnike".
 
"Želimo da stavimo tačku na to. Razmišljamo o merama policijskog časa. Imamo veliku bazu podataka. Zatvorićemo grad na nekoliko dana, ići ćemo i kucati na vrata loših ljudi", rekao je Kim.
 
Ta izjava dolazi pošto je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski nedavno smenio šefa specijalnih službi i glavnog tužioca, optužujući ih za nedovoljne napore u borbi protiv špijuna i saradnika Moskve.
 
Italijanski list Republika preneo je danas da je pokušaj puča protiv Zelenskog prava pozadina "čistki" koje je predsednik Ukrajine iznenada sproveo u vrhu i strukturama bezbednosnog aparata i tužilaštva pod optužbom da su odavane državne i vojne tajne ruskoj strani.
  • Da

    20.07.2022 16:41
    Sve pravoslavne sveštenike su već prijavili.
  • Bill

    20.07.2022 13:01
    Eh, kada bi to i ovde bilo. Treba mi 1.200 $ i samo da naberem njih 12. Da vidimo, onaj što baca smeće kroz prozor, pa onaj čiji ker piša na stepeništu. Pa onaj što ima zgodnu ženu… To je već 300 $.
    Da vidimo koga još…
    Aaaaaaa, a onaj iz opozicije! Već smo na 400 $. Ma daj još nekog iz opozicije...
  • Обсервер

    20.07.2022 11:56
    Знак пропасти
    Сами су се овим потезом офирали да им пропада Држава, односно службе сигурности. Тако ће страдати невине комшије, јер док зец докаже да није магарац, већ остаде без тестиса. Видимо, да су и онако у хајци отпуштања и кажњавања званичних обавештајаца. Ко губи рат, хвата се за сламку !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.